Privé tennisles

Het grote voordeel van een privé les door een tennisleraar is dat je je kunt focussen op een enkel aspect van je techniek wat nog kan verbeteren. De leraar kan z'n tijd volledig aan jou en dat enkele onderdeel besteden zonder te worden afgeleid.

Ben je op zoek naar een tennisleraar, bijvoorbeeld om privé tennisles te volgen? Bij verschillende tennisverenigingen heb je hiervoor de mogelijkheid. Wil je dus privé tennisles door je eigen tennisleraar dan is het de moeite waard om rond te kijken bij tennisverenigingen bij jou in de buurt. De kosten van een tennisleraar kunnen nog wel eens uiteen lopen, reken op minimaal zo'n 40 tot 50 euro per lesuur maar dit kan verder oplopen, soms tot enkele honderden euro's voor een privé tennisles door een toptrainer. In het blok hieronder staan een aantal tennisscholen waar je terecht kunt om een keer of vaker een privé tennisles te volgen, soms in de vorm van een clinic.

Privé tennisles door Alex Reijnders

Bij Eltingh Haarhuis Tennis & Events (EHTE) is het mogelijk om een privétraining te krijgen van Alex Reijnders, de trainer die onder andere Jacco Elthingh en Paul Haarhuis trainde in de tijd van hun successen op onder meer Wimbledon en de Australian open. De training vind plaats in Best of Valkenswaard en je krijgt anderhalf uur privétraining van Alex Reijnders. Na de training krijg je een DVD met daarop beelden van de training evenals een analyse en verbeterpunten van alle technieken. Bekijk deze tennisles op de website van EHTE.

Privé tennisles van Martin Verkerk

Martin Verkerk, onder andere finalist op Roland Garros geeft ook privé-tennisles. In anderhalf uur tijd worden alle technieken doorgenomen en ook wordt de hele les opgenomen op video en vervolgens op DVD gezet. Daarbij krijg je persoonlijke verbeterpunten van Martin. Deze privé lessen worden gegeven in Amstelveen en Amsterdam. Meer informatie over deze tennislessen met Martin Verkerk als leraar vind je op deze website.

Tennisleraar worden

Wil je zelf tennisleraar worden zodat je anderen de fijne kneepjes van het tennis bij kunt brengen? Om bij een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging les te mogen geven moet je in het bezit zijn van een tennislerarendiploma en KNLTB-licentie. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de KNLTB.